Kronprinsen til Davos
Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon deltar på det årlige toppmøtet til Verdens økonomiske forum i Davos fra 27. til 31. januar.
Stiftelsen Verdens økonomiske forum samler hvert år rundt 2.000 deltakere på årlige møte i Davos. Politikere, næringslivsledere, intellektuelle og journalister fra hele verden møtes for å diskutere globale tema.
Verdens økonomiske forum
Kronprinsen deltok på sitt første Davos-møte i 2005, og har siden vært til stede hvert år med unntak av i 2008.
Kronprins Haakon har tidligere år både ledet debatter og selv vært paneldeltaker. Det var han senest i 2009, da han deltok i en paneldebatt sammen med den sørafrikanske fredsprisvinneren Desmond Tutu. Temaet for debatten var betydningen av verdighet som grunnlag for en positiv verdensutvikling.
Leder arbeidsgruppe
Kronprins Haakon har vært medlem av Young Global Leaders (YGL) siden etableringen i 2005. Dette nettverket av ledere under 40 år er de unges viktigste stemme inn i Verdens økonomiske forum.
I 2009 har arbeidet i gruppen av unge ledere fokusert på å gi innspill til Global Redesign Initiative (GRI). Det vil også ha fokus videre i 2010. Dette prosjektet ble lansert av Verdens økonomiske forum i januar 2009. Målet er å komme frem til konkrete løsninger på de store utfordringene verden står overfor.
Kronprinsen har det koordinerende ansvaret for Young Global Leaders arbeid med Global Redesign Initiative. Det er seks overordnede temaer for YGLs arbeid på området: Verdier, demokratisk styresett, utdanning og ungdom, helse, klima og miljø, og samfunnsøkonomi. Anbefalingene fra arbeidet skal presenteres og debatteres i Davos.
Gi ditt innspill på Facebook
Hva mener du må til for å skape en bedre verden? Gi ditt innspill til Kronprinsen på Facebook.
Aktuelle saker

Pave Frans gravlagt
Pave Frans ble lagt til hvile i Santa Maria Maggiore etter en begravelsesmesse på Petersplassen lørdag. Hundretusener fulgte ham til graven. Kronprinsparet representerte Norge ved seremonien.

Jon Fosse heidra med ny pris og foredrag
Den franske filosofen Jean-Luc Marion heldt det aller første Fosseforedraget, og den tyske omsetjaren Hinrich Schmidt-Henkel tok imot den nyoppretta Fosseprisen for omsetjarar under ei høgtideleg og historisk markering på Slottet.