Norges idrettshøgskole 50 år
I 1968 ble Norges idrettshøgskole (NIH) offisielt åpnet. H.K.H. Kronprins Haakon var i dag til stede på et jubileumsseminar i skolens lokaler på Kringsjå i Oslo.
Fire tidligere studenter var invitert til å snakke om Norges idrettshøgskolens plass i samfunnet og i møte med arbeidslivet, skoleverket og idretten.
Idrett for alle
Først ut var tidligere student og styreleder ved NIH, Sven Mollekleiv:
– Takk for at dere bidrar til god selvfølelse og helsefremme både innenfor og utenfor den organiserte idretten. Og tusen takk for kunnskap om og bidrag til utvikling av prestasjonsidretten på et etisk forsvarlig grunnlag.
Og han fortsatte: – For vi elsker å se toppidrett på sitt beste. Vi elsker å se utøvere sprenge de helt umulige grensene. Men vi elsker også å sprenge våre egne grenser. Vi elsker å kjenne mestringsfølelsen, gleden, samholdet, tilhørigheten og samspillet. Idrett for alle handler om å gi alle den muligheten på egne vilkår og etter egne behov.
Deretter fulgte innlegg av de tidligere studentene Hanne Solgård-Øverlier, Linn-Siri Jensen og Marit Breivik.
Marit Breivik æresdoktor ved NIH
Tidligere på dagen ble siste taler, Marit Breivik, oppnevnt som æresdoktor ved NIH.
«Et lederskap preget av involvering og medvirkning, og et godt forbilde for å få flere kvinnelige trenere og ledere inn i toppidretten», heter det i begrunnelsen for æresdoktoratet til den tidligere treneren for kvinnelandslaget i håndball.
Om skolen
Norges idrettshøgskole er en vitenskapelig høgskole med et særlig ansvar for forskning og utdanning innen idrettsvitenskap.
Skolen ligger ved Sognsvann på Kringsjå i Oslo er samlokalisert med Olympiatoppen og Toppidrettssenteret.
Aktuelle saker

Pave Frans gravlagt
Pave Frans ble lagt til hvile i Santa Maria Maggiore etter en begravelsesmesse på Petersplassen lørdag. Hundretusener fulgte ham til graven. Kronprinsparet representerte Norge ved seremonien.

Jon Fosse heidra med ny pris og foredrag
Den franske filosofen Jean-Luc Marion heldt det aller første Fosseforedraget, og den tyske omsetjaren Hinrich Schmidt-Henkel tok imot den nyoppretta Fosseprisen for omsetjarar under ei høgtideleg og historisk markering på Slottet.