Frivillige for Ungdoms-OL
Uten frivillige ville vi det ikke blitt noe ungdoms-OL! Det var et av budskapene H.K.H. Kronprinsen hadde da han møtte 1500 frivillige på Lillehammer i dag. Om en måned braker løs.
1100 utøvere i alderen 15-18 år fra mer enn 70 nasjoner skal konkurrere når Ungdoms-OL går av stabelen 12. -21. februar i år. 3000 frivillige skal sørge for at både publikum og utøvere skal få en opplevelse for livet.
Lykke til fra Kronprinsen
Omtrent halvparten av de 3000 frivillige var i ettermiddag samlet til kickoff på Lillehammer. Kronprinsen er medlem av hovedkomiteen for Ungdoms-OL, og har jobbet med lekene siden 2012. I dag fikk han muligheten til å ønske de frivillige lykke til fra scenen. I sin appell trakk Kronprins Haakon blant annet fram at vi i Norge har en stolt tradisjon for å jobbe på dugnad når vi skal dra store lass sammen. At flere hundre tusen er villige til å bruke tid og krefter på en gratis innsats til beste for felleskapet, er en viktig bærebjelke i samfunnet vårt.
Kronprinsen passet på å takke alle de frivillige som var samlet i dag og ønsket dem også lykke til med lekene.
Frivillige fra hele verden
Det er stor spredning blant de frivillige som vil jobbe hardt for at Ungdoms-OL på Lillehammer skal bli et vellykket arrangement. 500 av de frivillige kommer også fra land utenfor Norge. Det er omtrent 50-50 fordeling mellom kvinner og menn. 26 % av de frivillige er under 20 år, og 56 % er under 30 år.
Siden lekene arrangeres på Lillehammer, Gjøvik og Øyer i tillegg til Oslo er det naturlig at mange av de frivillige kommer fra Oppland – omtrent halvparten. Men, unge mennesker med stor arbeidslyst fra hele landet har meldt seg.
Senere i kveld vil Kronprinsen være til stede på den tv-sendte Idrettsgallaen fra Håkons hall på Lillehammer.
Aktuelle saker

Pave Frans gravlagt
Pave Frans ble lagt til hvile i Santa Maria Maggiore etter en begravelsesmesse på Petersplassen lørdag. Hundretusener fulgte ham til graven. Kronprinsparet representerte Norge ved seremonien.

Jon Fosse heidra med ny pris og foredrag
Den franske filosofen Jean-Luc Marion heldt det aller første Fosseforedraget, og den tyske omsetjaren Hinrich Schmidt-Henkel tok imot den nyoppretta Fosseprisen for omsetjarar under ei høgtideleg og historisk markering på Slottet.